På sajten Deezer.com kan användare gå in och lyssna på musik helt gratis. Det finns över 200 000 låtar från artister som Beatles, The Rolling Stones och även svenska Le Sport och i skrivande stund har sidan över 300 000 registrerade medlemmar. Sidan är baserad i Frankrike och majoriteten av medlemmarna är franska, men sidan är öppen för alla.

Men alla är inte lika positiva till idén. Skivbolaget Universal anser att sidan är olaglig och de tänker gör allt de kan för att få bort sin musik från sidan, skriver nyhetsbyrån IDG News Service. Människorna bakom sajten insisterar däremot att sidan är laglig, eller snarare att den snart kommer att bli.

– Vi är inga tjuvar. Vi vill betala för oss, men det tar tid att få alla avtal i ordning, säger Jonathan Benassaya, en av sidans grundare, till IDG News Service.

Enligt Benassaya planerar företaget att betala för låtarna som spelas och man har skrivit avtal med Sacem – en fransk motsvarighet till Stim.

På frågan om Deezer.com inte borde vänta till att alla avtal var i hamn innan lansering, svarar Benassaya att den populära videotjänsten Youtube lanserade sin sida långt innan de hann skriva färdigt några avtal med skivbolagen och berättar även att sidan varit uppe sedan april, men det är först nu som skivbolagen börjat klaga.