Den 19 november släpper Nintendo tillbehöret Wii Zapper och precis som namnet antyder rör det sig om en pistol till spelkonsolen.

Pistoler och gevär har alltid varit ett uppskattat inslag bland arkadspel. Även till den gamla spelkonsolen Nintendo 8-bitars, också känd som NES, släpptes ljuspistolen NES Zapper. Men den kunde spelare låtsas skjuta på saker på tv-skärmen.

Sedan dess har det varit relativt tyst kring dessa produkter, även om de förekommit till andra spelkonsoler, men nu hoppas Nintendo alltså på en comeback för dessa pistoler.

Där gamla NES Zapper använde sig av en ljussensor för att registrera var användaren siktade, utnyttjar Wii Zapper i stället de befintliga kontrollerna för Nintendo Wii. Zapper är alltså snarare en hållare, formad lite som ett maskingevär, till vilken man kopplar handkontrollerna.

Zapper kommer att kosta 20 dollar i USA, vilket motsvarar 150 kronor, och då ingår spelet Crossbow Adventure. I Sverige kommer Zapper att finnas i butikerna någon gång före jul. Priset är ännu inte klart.

För den som vill se hur en Wii Zapper fungerar i praktiken finns det flera videoklipp på nätet.