Dreamhack började som en datorträff för några kompisar i Malung i början på 90-talet. För varje år växte sig händelsen allt större och förra året slog Dreamhack världsrekord och blev världens största datorfestival med över 10 000 deltagare. I den senaste upplagan var dessutom tio procent av besökarna tjejer, en ovanligt hög siffra för den här typen av evenemang, som brukar domineras av killar

Festivalen hålls två gånger varje år i Elmiahallen i Jönköping. Kort sagt går det ut på att tusentals datorentusiaster kopplar samman sina datorer i ett stort nätverk där de kodar, spelar och byter filer med varandra.

Dreamhack har tidigare fått pris för ”att ha skapat positivt engagemang för ungdomar och vuxna”, och i tisdags släpptes biljetterna till vinterns upplaga. Biljetterna kostade 720 kronor och på bara några timmar sålde de 5 000 biljetter som släppts slut.

På Dreamhacks hemsida går det dock att läsa att det ”kan finnas en chans till”. Med tanke på hur många biljetter som sålts till tidigare evenemang, verkar det alltså rimligt att organisationen planerar att släppa ett par tusen biljetter till inom en snar framtid.