Lost in Malmö är ett unikt mobilspel och det har aldrig har gjorts något liknande i Sverige tidigare. I spelet är Malmö spelplanen och lagen som tävlar fungerar som levande spelpjäser.

– Gymnasieungdomarna anmäler sig i lag. De får ledtrådar skickade till sig via sms. Ledtrådarna för dem till olika platser i staden där de ska lösa uppgifter eller göra uppdrag, berättar speldesignern Karin Ryding.

Malmö stad har tillsammans med Ozma speldesign skapat spelet. Allt deltagarna behöver är en mobiltelefon och en digitalkamera.

– Spelets story är hemlig än så länge men jag kan avslöja att den är rätt skruvad. Varje lag får en egen blogg där de kan dokumentera sin jakt genom Malmö. Där ska de skriva om sin spelupplevelse samt lägga upp foton för att bevisa att de verkligen varit på rätt plats och genomfört uppdragen. Pris kommer att delas ut till både den bästa bloggen och till den som vinner själva tävlingen.

Tanken har varit att ge Malmös gymnasieungdomar chansen att bryta sitt vanliga rörelsemönster och att ta sig till stadsdelar de vanligtvis inte rör sig i.

Lost in Malmö pågår mellan den 31 oktober och den 2 november, och kommer även att äga rum 2008 och 2009. Malmö stad hoppas på tusen deltagande lag.

Läs mer
Alla artiklar om mobiltelefoni – pcforalla.se/mobiltelefoni