I våras testade vi mobiltelefonen LG KE970 Shine och var måttligt imponerade. Nu har den släppts i en lite lätt upp-daterad version av mobiloperatören 3, men den lämnar tyvärr fortfarande en del övrigt att önska.

LG U970 Shine är av typen glidtelefon. Du trycker med andra ord fram den övre delen av telefonen för att komma åt knappsatsen. Delen som skjuts fram fungerar både som skärm och som spegel när mobilen är avstängd.

Vacker och välgjord
Utseendemässigt finns inget att klaga på när det gäller LG U970 Shine. Det här är en riktigt snygg mobil! Tyvärr är inte alla funktionerna lika väldesignade och genomtänkta.

Den största missen är den lilla räfflade vals som fungerar som styrpinne. Den går både att snurra på för att bläddra i menyer med mera och trycka med för att göra sina val.

Lösningen är bra i teorin, men i praktiken är den frustrerande att använda eftersom du dels lätt bläddrar förbi det menyalternativ du vill välja, dels ofta råkar bläddra i stället för att bekräfta när du trycker på valsen.

Gränssnittet är överlag både ogenomtänkt och ologiskt, vilket i kombination med den svårhanterade styrpinnen skapar irritiation när du använder mobilen.

Den stora nyheten i LG U970 Shine är stödet för 3g/turbo 3g. Det är förstås bra, men knappast revolutionerande och med marginella förbättringar i övrigt, exempelvis en bättre musikspelare, räcker det bara för att peta upp betyget ett snäpp.

Plus: Snygg, vettigt pris, stöd för turbo 3g.
Minus: Svårhanterad styrpinne, ogenomtänkt gränssnitt.
Betyg: (7 av 10)

Fakta

Tillverkare: LG, nordic.lge.com
Skärm: 2,2 tum, 240 x 320 pixel.
Nätverk: Gms/gprs/edge 900, 1800 och 1900.
Anslutningar: Bluetooth, usb, 3g och hsdpa (turbo 3g).
Kamera: 2 megapixel.
Minne: 530 MB.
Storlek: 10 x 5,1 x 1,4 cm.
Vikt: 118 g med batteri.
Taltid: 2,5 timmar.
Passningstid: 270 timmar.
Cirkapris: 3 800 kronor.
Läs mer: nordic.lge.com