Google har kartlagt hela världen med hjälp av satellitfoton, och sytt ihop det hela i det coola programmet Google Earth, där du kan flyga runt och se vartenda skrymsle på jorden från ovan.

PC för Allas amerikanska systertidning PC World har granskat jorden extra noga – och hittat en hel del märkliga saker. Här är de 10 konstigaste, coolaste eller mest bisarra synerna på Google Earth.

Spana in platserna själv, genom att ladda hem gratisprogrammet och knappa in koordinaterna!


Den här häftiga klippformationen ligger i Alberta, Kanada, och är otäckt lik en människohuvud klätt i fjäderskrud. The Badlands Guardian kallas den av lokalbefolkningen.
(Koordinater: 50.010083,-110.113006)


En bonde i Arizona, USA, är uppenbarligen förtjust i programledaren Oprah Winfrey. Tillräckligt för att bygga en gigantisk labyrint i form av hennes huvud på bakgården.
(Koordinater: 33.225488,-111.5955)


Google Earths oräkneliga satellitbilder fångar med jämna mellanrum flygplan i luften. Men det här flygplanet är något utöver det vanliga – det är ett bombplan från andra världskriget som flyger över Huntingdon i Storbritannien.
(Koordinater: 52.336392,-0.1953462)


Och på tal om flygplan: Vad gör egentligen det här jaktplanet på en helt vanlig parkeringplats vid ett bostadsområde utanför Paris?
(Koordinater: 48.825183,2.1985795)


Det finns inte några annonser i Google Earth, men har man bara ett tillräckligt stort hus går det att få in sin logga i programmet ändå. Så här har Ford gjort på taket av ett av förtagets byggnader i Detroit, USA.

Havererade skepp, magiska bilar och maffiga vattenfall - se 5 märkliga Google Earth på nästa sida!

Nästa sida >>

Läs mer
Alla artiklar om internet och webbtjänster – pcforalla.se/internet