Mobypal är en tillämpning för mobiltelefoner som låter dig publicera högupplöst video på nätet. Först öppnar du ett konto och laddar ned ett bloggverktyg till din telefon. Direkt från telefonen lägger du sedan upp videoklipp och bilder till din egen Mobypal-blogg. Du kan även ladda upp klippen direkt till din sida på Facebook.

Enligt Mobypal ska det vara som att ta med din webbkamera var du än är.

– Det här är ett väldigt enkelt sätt att snabbt överföra högupplösta videofilmer från mobilen till webben, var du än befinner dig. Alternativet är att använda sig av mms, men då är kvaliteten och möjligheterna mycket mer begränsade, säger Martin Eriksson, vd för Mobypal.

Än så länge kan inte vem som helst använda Mobypal. Den nya bloggtjänsten lanseras nämligen i dagläget endast till nyare Nokia- och Sony Ericsson-telefoner.

– Vi är just nu i utvecklingsstadiet, men vi jobbar på att anpassa tjänsten även för andra telefoner, säger Marin Eriksson.

För att utnyttja tjänsten måste telefonen vara utrustad med wi-fi, 3g eller turbo-3g. Det är gratis att öppna ett Mobypal-konto, men du måste betala för trafikkostnaden när du laddar upp videomaterial. Avgiften varierar då beroende på vilken operatör du har.

Mer information finns på Mobypals sajt.

Läs mer
Alla artiklar om internet och webbtjänster – pcforalla.se/internet
Alla artiklar om mobiltelefoni – pcforalla.se/mobiltelefoni