Svenska butiker är inte alltid billigast. Ibland lönar det sig att shoppa i något annat land, och så länge du gör det inom EU så tillkommer varken skatt eller tull. Det är lika enkelt som att handla i Sverige och konsumentlagstiftningen är också ganska lik.

För att få hjälp att hitta de billigaste butikerna kan du använda en prisjämförelsetjänst. Här är ett femtiotal tjänster som kan hjälpa dig – oavsett om du vill näthandla eller shoppa loss på utlandssemestern.

Pricespy

Prisjakt på engelska

Att näthandla i engelskspråkiga butiker är förstås det lättaste för de flesa av oss, och det finns givetvis gott och prisjämförelsetjänster. Vill du exempelvis shoppa i Irland (eller Storbritannien) kan du ta hjälp av Pricespy, som är det engelska namnet på Prisjakt.


Preis

Tysk prispress

Alla som har rest i Tyskland vet att deras butikskedjor ofta håller låga priser när det gäller teknik. Oavsett om du planerar en Tysklandssemester eller satsar på nätshopping kan Preis.de hjälpa dig rätt. Och kan du inte tyska kan du förstås använda Google Översätt (translate.google.com) för att se sidan på svenska.


Pricerunner

Shoppingtur till Danmark

Många svenskar kan enkelt åka och shoppa i våra grannländer, och vill du få hjälp att hitta billiga priser i Danmark kan du göra det på den danska varianten av Pricerunner. Pricerunner har även sajter i andra länder.
Finland

Mer än Nokia i Finland

När det gäller exempelvis Nokia-telefoner är utbudet större i Finland än här hemma, och på shoppingagenten Hintaseuranta får du hjälp att hitta dem och andra prylar.
Tyvärr finns Hintaseuranta bara på finska, även om många finländska butiker givetvis också har information på svenska.


Spanien

Prylrea i Spanien

Spanien är ett av svenskarnas favoritresemål, och ibland kan du hitta prylar till bra priser här. Det finns också flera lokala spanska märken som är okända här i Sverige. Idealo är en av många prisjämförelsetjänster som täcker Spanien.