Eric Wilkinson är producenten som mejlade till bit torrent-sajten Releaselog och tackade för den publicitet hans film fått sedan sajtens användare spritt den på nätet. ”I framtiden kommer jag inte att klaga på fildelning”, skriver han, enligt fildelningssajten.

Han skriver vidare att anledningen till att han skickar mejlet, beror på att filmens webbsida fått 23 000 träffar, av vilka många kommer från Releaselog. Dessutom ska filmens trailer ha gått för högvarv på Youtube och Myspace.

”…och vad som är mest imponerande är vår ranking på IMDB (The Internet Movie Database) som gick från plats 11 235 till femte mest populära film på två veckor. Hur kunde det hända? Två ord: Torrent / fildelningsidor.”

Enligt Releaselog avslutar han mejlet med orden: ”Ni har hjälpt till med att sätta den här lilla filmen på kartan!!!! När jag gör min nästa film, kanske jag laddar upp den på nätet själv”.

Även filmens regissör ska ha skrivit på fildelningssidan. Han intygar att Eric Wilkinson är den han utger sig för att vara. Han skriver också att filmen går minus och att de tänker "göra en Radiohead", alltså be folk betala via Paypal vad de tycker filmen är värd.

Läs mer
Alla artiklar om internet och webbtjänster – pcforalla.se/internet