Den 20 november släpper Microsoft spelet Mass Effect. Det är ett äventyrsspel som utspelar sig i rymden. Men till skillnad från klassiska rymdspel, går Mass Effekt inte bara ut på att skjuta aliens – här kan du ha sex med dem också.

Det är framför allt en sexscen som upprört Singapores myndigheter. På ett ställe i spelet visas en kvinna och en kvinnlig rymdvarelse kyssa och smeka varandra. Kärleksmötet avslutas med att rymdvarelsen säger ”Gode Gud, det var fantastiskt, befälhavaren”. Något sex mellan manliga karaktärer och manliga rymdvarelser förekommer inte i spelet.

– Mass Effect har realistiskt innehåll och interaktioner i historien. Spelet har en mogen infallsvinkel till olika relationer mellan karaktärer genom spelet och innehållet i fråga är en del av det, säger Microsofts talesman i Singapore, enligt Yahoo News.

Spelet har nu stoppats i Singapore, där myndigheterna även förbjudit festivaler för homosexuella och censurerar filmer med homosexuellt innehåll. Sex mellan två personer av samma kön är straffbart med upp till två års fängelse.

Microsoft har valt att acceptera myndigheternas förbud av spelet.

Läs mer