Allt fler dumpas via sms. Det är således många fler som gott samma öde till mötes som till exempel Britney Spears före detta make Kevin Federline.

Av en brittisk undersökning där knappt 2200 personer deltagit framkommer att 15 procent har dumpats via ett text- eller e-postmeddelande. För många förefaller det vara fegt men alternativen kan vara värre.

Fyra procent väljer exempelvis att helt bryta all kontakt utan förvarning och en procent kan tänka sig använda Facebook för att förmedla budskapet. Om det rör sig om ett meddelande på väggen eller enbart en förändring av ens ”relationship status” framgår dock inte.

De flesta föredrar dock ett traditionellt brev, även bland de inom den mest teknikbenägna åldersgruppen, 18-24 år, angav var fjärde att de skulle ha valt ett fysiskt brev för att förmedla sitt budskap, skriver Reuters.

– De flesta av oss skickar e-postmeddelanden och sms varje dag, så det borde inte komma som någon överraskning att används för att dumpa någon, oavsett hur osmakligt det än är, säger Rob Barnes från moneysupermarket.com, som gjort undersökningen.

Läs mer
Alla artiklar om mobil teknik.