Äntligen ett hästäventyr utan gulligull och stereotypiska tjejer med sammetsröst. Mysteriet med ödesryttarna levererar en omedelbar känsla av attityd, och huvudrollsinnehavaren är en lagom egensinnig tjej med slitna basketkängor och rött spretigt hår.

Redan där ligger spelet på plus, och glädjande nog fortsätter det i samma anda. Historien är den första i en serie av fyra och kretsar kring 16-åriga Lisa som flyttar från stan till en liten håla på landet där hon knappt hinner säga flasklock innan hon snubblar rakt in i ett märkligt mysterium.

I samma veva träffar hon den minst sagt speciella hästen Starshine som hon senare lyckas bli skötare åt, och skaffar sig tre nya tjejkompisar som stöttar henne både i paddocken och i jakten efter gåtans lösning.

Har både tanke och själ
Äventyret bjuder visserligen inte på några större nyheter – vi har hoppat över hästhinder, letat ledtrådar och knäckt problem förut – men stämningen är skön och det är en bra balans mellan hästmomenten och mysterieknäckandet.

Grafiken gör också sitt till, och även om styrningen lämnar en del att önska så är resten av spelet föredömligt användarvänligt. Det är lätt att ha överseende med de få brister som finns. Mer behöver egentligen inte sägas. Mysteriet med ödesryttarna har både tanke och själ, lite spänning och tillräckligt mycket attityd för att hålla intresset vid liv genom hela äventyret och vidare in nästa. Mer av den varan, tack!

Plus: Välbalanserat äventyr med attityd.
Minus: Bjuder inte på några större överraskningar.
Betyg:  (9 av 10)

Läs mer
Alla PC för Allas tester.

Fakta

Kategori: Äventyr.
Utvecklare: Hidden entertainment.
Utgivare/kontakt: Nordic softsales, 08-636 20 50, www.nordicsoftsales.se
Systemkrav: Windows 98/2000/XP, Pentium III 600 MHz, 128 MB ram.
Åldersrekommendation: För alla åldrar.
PC för Alla rekommenderar: Från 7 år.
Språk: Svenska.
Cirkapris: 200 kronor. Klicka här för bästa pris just nu.
Läs mer: www.hidden.se/brands/starshine