USA:s näst största bredbandsoperatör, Time Warner Cable, tänker i slutet av året testa konsumtionsbaserad taxa för sina kunder. Istället för en fast avgift som nu, kommer användare med höghastighetsanslutning att få betala för mängden data som laddas ner.

Det eftersom den stora nedladdningen och streaming av mediafiler blir ett allt större problem för internetoperatörerna som måste klara ett ökande krav på bandbredd och hastighet. Time Warner Cable hoppas att den nya taxan kommer att ha genomslag på de stora nedladdarna. Dessa utgör fem procent av företagets kunder, men använder hälften av den totala bandbredden.

Time Warner Cable har 7,4 miljoner användare. För att vara på den säkra sidan kommer alltså ett test att genomföras innan alla användare betalar på det nya sättet. Men företaget tror inte att dessa kommer att bli förvirrade av en ny taxa

– På det stora hela kommer folk inte att märka någon skillnad. Vi vill inte att kunder ska känna att de betalar mer för mindre, säger en talesman för företaget till Reuters.

Läs mer
Alla artiklar om internet och webbtjänster.