Varför har du skrivit en bok om nätdejting?
– Många människor på dejtingsajter skulle behöva finslipa sättet de tar kontakt på, framför allt killar. Tråkiga och dåliga mejl får man ingen kontakt med och då tappar man suget att fortsätta.

Hur blir man en bra nätraggare?
– I verkliga livet gäller det att vara hel och ren för att lyckas. På nätet är motsvarigheten ett bra språk. Var noggrann med hur du skriver och slarva inte. Det behöver inte vara långt, men det ska finnas en krok. Exempelvis en fråga som är lätt att besvara.

Vad är big no-no inom nätdejting?
– Skicka aldrig opersonliga massbrev till flera personer. Det märks och ingen blir intresserad av sådant. Det finns också en oskriven regel att inte kommentera hur folk ser ut, om man inte bara är ute efter sex.

Hur mycket får man försköna sin profilbild?
– Du ska absolut använda den bästa bilden du har på dig själv. Nätdejting är ändå marknadsföring – du säljer dig själv. Men bilden måste vara relativt ny och stämma överens med verkligheten.

När är det egentligen dags att ses på riktigt?
– Vi förespråkar att man ses ganska snabbt, efter ungefär 5-10 mejl. Drar man ut på det är lätt hänt att man bygger upp ett luftslott kring personen.

Vilka sajter rekomenderar du?
Alla de stora är bra. E-kontakt, Mötesplatsen, Meetic och Match är bra sajter. Spraydate är lite lättsammare, på Parship finns inga foton på användarna och Qruiser är absolut bästa stället om du är gay.

Lisa Bjerre har tillsammans med Marie Hagberg skrivit boken "Nätdejting – allt du behöver veta", som finns att köpa i affär.