Det blev till slut fyra personer som åtalades när kammaråklagare Håkan Roswall lämnade in stämningsansökan i Stockholms tingsrätt.

De åtalade är:
Fredrik Neij, född 1978, en av grundarna till Pirate Bay. Neij har tidigare haft problem med Kronofogdemyndigheten, med skatteskulder och obetalda böter på uppemot 180 000 kronor. Neij är en av huvudmännen bakom webbhotellet PRQ.

Gottfrid Warg, född 1984, en av grundarna till Pirate Bay. Gottfrid Warg driver tillsammans med Fredrik Neij webbhotellet PRQ.

Peter Sunde, född 1978, Pirate Bays offentliga talesperson. Peter Sunde försvaras av kändisadvokaten Peter Althin.

Carl Lundström, född 1960, före detta vd på teleoperatören Rix Telecom. Carl Lundström ska ha hjälp Pirate Bay med serverplats och bandbredd. Lundström har tidigare förknippats med högerextrema kretsar, och har beskyllts för att finansiera Sverigedemokraterna.

Alla fyra ska, enligt åklagaren, tillsammans och i samförstånd medvetet kommersiellt utnyttjat upphovsrättsligt skyddat material.

Enligt åtalet har de fyra tillsammans tjänat stora pengar på verksamheten - minst 1,2 miljoner - genom de annonser som visas på sajten Pirate Bay.

De fyra krävs på samma summa: 1,2 miljoner kronor.

Läs mer
Här är alla artiklar om Pirate Bay
Piratjägaren: "Grabbarna kommer få fängelse"
Här är hela åtalet - ord för ord
Här är företagen bakom Pirate Bay-åtalet
Nu är de åtalade – fyra personer riskerar fängelse för Pirate Bay