Tänk dig att mobilen ringer och plötsligt dyker ett namn upp på huden på din arm. Genom att trycka på namnet kan du välja mellan att svara eller lägga på, utan att ens ha plockat upp telefonen ur väskan. Eller vad sägs om att kontinuerligt kunna få information om blodsockerhalt eller din kroppstemperatur, direkt på huden?

Det låter som något hämtat ur en typisk sciencefiction-film, men det dröjer kanske inte länge innan liknande produkter finns ute på marknaden. Amerikanen Jim Mielke har designat ett koncept på lövtunn tryckkänslig skärm som ska kunna opereras in under huden. Inga batterier krävs, utan med hjälp av två slangar kopplas skärmen till en ven och en artär. Ur blodet från artären tas glukos och syre, som hjälper till att driva skärmen, varpå blodet sedan returneras till venen. Inbyggt finns även en blutooth-mottagare, som gör att produkten kan kommunicera trådlöst med exempelvis en mobiltelefon.

Bilden som visas på skärmen ser på många sätt ut som en tatuering och består av en matris med små sfäriska behållare gjorda av ett material som kan växla mellan att vara genomskinliga eller svarta.

Läs mer om detta och flera andra minst sagt revolutionerande koncept på Core77:s hemsida, en tävling för uppmuntra miljövänliga och strömsnåla uppfinningar.