Det brittiska rockbandet Radiohead ligger återigen i framkant vad gäller att utnyttja tekniken och tar nu hjälp av sina fans för att skapa en musikvideo. Bandet har utlyst en tävling på internet där fansen fått i uppdrag att skapa sin egen musikvideo till en av bandets låtar.

Fansen får välja en valfri låt på den nya skivan ”In Raindbows” och skapa en animerad musikvideo till den. De tävlande får först skicka in varsitt utkast, varpå de tio bästa idéerna väljs ut av en jury och användare på nätet. Dessa tio personer vinner 1 000 dollar vardera för att skapa ett kort klipp och Radiohead väljer därefter ut en vinnare som får 10 000 dollar, ungefär 60 000 kronor, som ska gå till att skapa en fullängdsvideo. Tävlingen startade nu i måndags och kommer att pågå fram till den 27 april.

Radiohead skapade stora rubriker förra året när de valde att gå rakt emot skivbolagens modell genom att släppa sitt album på nätet först och låta fansen själva bestämma hur mycket de ville betala för skivan. Den som ville kunde mata in 0 dollar och därmed få skivan helt gratis.

Läs mer om tävlingen på aniboom.com/radiohead.