Kubas största blogg heter ”Generation Y” och hade 1,2 miljoner besökare under februari månad. Nu har dock Kubas regering bestämt sig för att blockera invånarnas åtkomst till bloggen.

Bloggen drivs av 32-åriga Yoani Sanchez som beskriver sitt dagliga liv i Kuba; om hur tufft det är ekonomiskt och politiska svårigheter med brist på åsiktsfrihet. Hon har exempelvis kritiserat Kubas nya ledare Raul Castro för hans vaga löften om förbättrad levnadsstandard i landet. I ett av hennes inlägg gör hon narr av det faktum att man nyligen lyft förbudet på försäljningen av datorer och dvd-spelare, men att brödrostar inte kommer att säljas fritt i Kuba förrän 2010.

– De har försökt stänga in mig i ett rum, släcka lamporna och inte släppa in mina vänner, skrev hon i sin blogg i måndags angående censuren berättar Reuters.

För Yoani och andra likasinnade erbjuder internet en möjlighet att uttrycka sig fritt i ett land där media är kontrollerat av staten. Trots att landets invånare inte längre kommer åt bloggen har Yoani lyckas hitta ett sätt att kringgå censuren för att fortsätta kunna uppdatera sin blogg.

Du hittar bloggen här.