När vissa människor mest såg internet som en fluga passade andra på att göra goda investeringar. År 1994, då internet fortfarande var relativt nytt, köpte Chris Clark domänen pizza.com för ungefär 100 kronor. I dagarna sålde Chris domänen på en nätauktion – och blev dryga 15 miljoner kronor rikare.

Chris köpte egentligen domänen åt en av sina kunder när han på den tiden hade ett eget konsultföretag. Några år senare sålde han företaget, men fortsatte att betala årsavgiften för domänen.

Han fick idén till att sälja domänen när han hörde att domänen vodka.com sålts för närmare 18 miljoner konor för några år sedan. Han lade därför ut domänen på auktion och första budet landade på 100 dollar, men en vecka senare var budet uppe i 2,5 miljoner dollar – alltså dryga 15 miljoner kronor.

– Det här är verkligen helt sjukt. Det kommer helt klart förändra mitt liv, säger Chris till BBC.

Chris Clark är dock inte den första som tjänat pengar på att köpa efterfrågade domännamn och i förra veckan rapporterade PC För Alla om domänen eu2009.se som köpts av en privatperson, lägligt eftersom det är denna adress Sverige förväntas använda när vi nästa år bli ordförande land för EU.