Det tyska förlaget Bertelsmann planerar att börja sälja en tryckt version av nätencyklopedin Wikipedia. Förlaget kommer att plocka de 50 000 mest populära artiklarna från den tyska nätupplagan och trycka dem i en bok vid namn ”The One-Volume Wikipedia Encyclopedia”.

Det borde innebära att artiklar om Britney Spears och annat skvaller, blir betydligt mer vanligt förekommande än exempelvis filosofi och vetenskap. Men enligt Bertelsmann är också en av meningarna med boken att fånga den rådande tidsandan.

– Tanken är att vi ska ge människor just den information de letar efter. Detta blir också den största skillnaden mot vanliga uppslagsverk, säger Arne Klempert på Bertellsman till AP.

Artiklarna kommer att kortas ner och faktakollas. Wikipedia har tidigare fått en hel del kritik för att artiklarna skulle innehålla mycket felaktigheter eftersom vem som helst kan gå in och ändra. Undersökningar har dock visat att encyklopedin inte innehåller mycket mer felaktigheter än något annat uppslagsverk.

Boken kommer att kosta 32 dollar, alltså ungefär 200 kronor.Skulle du köpa best of Wikipedia i bokform?
Det är inte längre tillåtet att rösta.