Meny

Just nu i M3-nätverket

Meny

Rapports Claes Elfsberg sänder nyheter dygnet runt - Här är 25 sajter du verkligen har nytta av

Senaste nytt när du vill
Nu behöver du inte skynda dig hem klockan halv åtta varje kväll. Sveriges största nyhetsprogram Rapport har börjat sända nyheter dygnet runt på internet. Tjänsten Play Rapport är helt enkelt en onlineversion av tv-programmet där nya sändningar läggs ut i takt med att de produceras. Rapportankaret Claes Elfsberg är en av de profiler vi ser i rutan. Upplägget påminner om TV4 Nyheternas tjänst Nyhetskanalen som lanserades några månader före Play Rapport.
playrapport.se
nyhetskanalen.se

Skapa inköpslistan
Receptsajter finns det gott om, men Itköket har något så unikt som en intelligent inköpslista. Vid varje recept finns knappen Lägg till i inköpslista. Gör du det flyttas alla ingredienser över till din lista, och de läggs ihop med tidigare recept du har klickat på. När du har planerat dina menyer är det alltså bara att skriva ut inköps-listan och gå till butiken.
www.itkoket.se

Mest för henne
Mode, skönhet, föräldraskap, sex och astrologi. Det är några av de ämnen som intresserar en modern kvinna – i alla fall om vi får tro Yahoo. Deras nystartade sajt Shine är en nätgemenskap för tjejer. Skapa din egen blogg, läs andras och delta i diskussioner på denna mycket amerikanska sajt.
shine.yahoo.com

Mest för honom

Grabbtidningen Café finns inte bara i kiosken. På deras mobilsajt kan du kolla in sommarens coolaste mode, läsa serien Rocky och titta på lättklädda tjejer. Precis som i pappers-tidningen alltså.
wap.cafe.se

Mobilen blir till bistånd
Mobilkomposten är en kampanj där mobilerna samlas in och återvinns. För varje mobil som kommer in betalar Mobilkompostens sponsorer 30 kronor till biståndsorganisationen Plan. Du gör alltså både en god insats för miljön och för barn i tredje världen. Här läser du mer om kampanjen och var du kan lämna din mobil.
www.mobilkomposten.se

Tv-kändisarna hjälper dig
I tv-programmet Lyxfällan får slösaktiga svenskar hjälp att sanera sin ekonomi. På Lyxfällans sajt hittar du det budgetverktyg som används i programmet. Här kan du utan kostnad ordna upp din egen trassliga ekonomi. Tycker du det verkar läskigt att göra det framför datorn kan du i stället använda Konsumentverkets hushållsbudget. Den gör du nämligen i pappersformat!
www.lyxfallan.se/budgetverktyget
ekonomi.konsumentverket.se

Pratbubblor i bilder
Bildbehandlings-sajterna på nätet blir allt mer finessrika. På Fotoflexer kan du ladda upp en av dina digitalbilder, beskära den, ta bort röda ögon och förbättra ljus och färger. Men Fotoflexer har även andra kul finesser. Du kan exempelvis lägga in pratbubblor, ramar eller teckningar.
fotoflexer.com

Bli klimatsmart
Förre vicepresidenten Al Gore är den stolta riddaren i kampen mot klimathotet. På Wecansolveit tipsar han om vad du kan göra för att minska växthusgasutsläppen.
www.wecansolveit.org

Sista minuten-tips
Genom att köpa biljetter i sista minuten kan du göra kap och som medlem i nystartade Lastminuteticket får du erbjudanden per sms. Du anger om du är intresserad av musik, sport, teater eller resor. Så snart det finns några sista minuten-biljetter som passar dig får du ett sms med pris och information.
m.lastminuteticket.se

Småprogram för mobilen
Med Widsets blir din mobiltelefon mycket smartare. Vad det handlar om är små hjälpprogram som låter dig läsa nyheter, kolla mejlen, visa bilder et-cetera. Programmen har tagits fram av Nokia, men fungerar på de flesta mobiltelefoner som har Java.widsets.mobi

Fakta om världen

Uganda är världens största vinkonsument. Hultsfred är Sveriges farligaste stad. Och grannkommunerna Solna och Sundbyberg ligger i topp respektive botten när det gäller biltäthet. Det är några av alla tusentals faktauppgifter du kan hitta hos Factlab. Här finns statistik samlad från exempelvis SCB, FN, EU och Världsbanken. Tanken är att sajten ska hjälpa elever och andra kunskaps-sökare att få korrekt information.
www.factlab.se

Spela in nätradion
Tusentals radiostationer spelar bra musik dygnet runt. Chilirec är en ”digital bandspelare” som spelar in musiken. Som registrerad användare lagras dina inspelningar hos Chilirec, och du kan sedan välja att lyssna online eller hämta låtarna som mp3. Ljudkvaliteten blir förvånansvärt bra, även om låtarna ibland avbryts av jinglar.
www.chilirec.com

Gratis mötesplats

Småföretagare, föreningsmedlem eller släktforskare. Alla kan ha nytta av en gemensam projektplats på internet. Här kan ni lagra gemensamma dokument, planera möten och hålla online-konferenser. Projektplatsen är en företags-relaterad betaltjänst, men den finns också som en enkel gratisvariant.
www.projektplatsen.se

Skvaller i fickan

Du som är intresserad av att Mariah Carey och Nick Cannon går på romantisk middag lär älska Starlounge. Via deras mobilsajt får du smaskigt kändisskvaller direkt i fickan.
mobil.starlounge.com

Kompensera utsläppen
Vi är många som får dåligt samvete när vi är ute och flyger. Energimyndigheten har nu sammanställt vad vi kan göra för att klimatkompensera våra resor, alltså betala pengar till skogsplantering för att väga upp de utsläpp som vår resa orsakade.
www.energimyndigheten.se/sv/Foretag/Klimatkompensation

Gratis språkkurs som mp3 – bara att hämta

Dags att bättra på spanskan inför semestern? Radio Lingua Network har gratis nybörjarkurser i spanska, franska, tyska och italienska. Du laddar hem lektionerna som ljudfiler till din mp3-spelare. En liknande tjänst finns hos World Nomads. Deras kurser är kortare och enklare, men finns på flera språk.
Båda dessa kurser är engelskspråkiga. Behöver du svenska mp3-kurser hittar du sådana hos Univerb. Dessa kostar dock pengar.
www.radiolingua.com
journals.worldnomads.com/language-guides
www.univerb.se

Testa ip-telefonen
Tptest är programmet du använder för att testa hur snabbt bredband du har. Vptest är systerprogrammet som hjälper dig att mäta om du har tillräckligt bra utrustning för ip-telefoni, alltså telefonsamtal via datorn. Det ger alltså en fingervisning om du vågar byta ut din traditionella telefoni mot den betydligt billigare nätvarianten.
alltomvoip.se/VPTEST

Snabbare mobilsurf
Världens snabbaste webbläsare har blivit ännu kvickare. Version 4.1 av Opera Mini är enligt tillverkaren upp till 50 procent snabbare. Opera Mini är en webbläsare för mobiltelefonen. I stället för att surfa direkt till en sajt går du via Opera Minis servrar. Här krymps sidan ihop för att passa mobilskärmen bättre – och för att du inte ska behöva ladda hem onödigt mycket information.
www.operamini.com

Blågult Google Earth
Google Earth låter dig se jorden från ovan. Med hjälp av satellitfoton och kartor har programmakarna byggt upp en ”digital jordglob”. Du väljer själv om du vill se hela planeten från ovan – eller gå ned på gatunivå. I den senaste versionen kan du även vända blicken upp mot himlen och titta på andra planeter. Dessutom har programmet blivit svenskspråkigt. Toppen!
earth.google.com

Surfa i rymden
Google är förstås inte ensam om att visa upp rymden. Värsta konkurrenten Microsoft har ett liknande program som kallas World Wide Telescope. Laddar du hem det kan du titta på stjärnorna direkt på skärmen.
www.worldwidetelescope.org

Skype för mobilen
En glad nyhet för alla som vill ringa billigt med mobiltelefoner! Nu lanseras programmet Skype i en mobilversion. Har du en wifi-telefon som Nokia N95 blir det förstås extra smidigt, men programmet funkar även för andra telefoner.
www.skype.com/go/mobiledownload

Besöksadress: Magnus Ladulåsgatan 65 106 78 Stockholm Tel: 08-453 60 00 Karta

Copyright © 1996 - 2021 International Data Group

Sajter om it & teknik

  • CIO SwedenIt-strategi, affärsnytta och kundrelationer.
  • Computer SwedenDagliga nyheter om it, telekom och affärer.
  • IDG.seDe viktigaste nyheterna från IDGs nyhetssajter.
  • M3Sveriges prylsajt.
  • MacWorldAllt om Mac, OS X, Iphone och Ipad.
  • PC för AllaSveriges största och mest lästa datortidning.
  • SmartworldDin guide till det smarta hemmet.
Stäng