När Steve Jobs introducerade den nya Iphone 3G för några veckor sedan sade han att priset inte skulle bli mycket högre än motsvarande 199 dollar världen över.

Inför lanseringen den 11 juli har operatörer i olika länder börjat tillkännage sina priser och, det är många som blivit besvikna. Framförallt är det långa bindningstider och avsaknad av fri datatrafik, vilket erbjuds i USA, som upprör.

I Kanada är det operatören Rogers Communication som säljer Iphone och precis som Telia saknar deras abonnemang fri datatrafik. Detta har upprört kanadensare till den grad att de startat en protestlista på sajten Ruinediphone.com, som i skrivande stund är uppe i över 55 393 signaturer. De finns också ett öppet brev till Steve Jobs, där sajtens grundare klagar över det dåliga abonnemang kanadensarna erbjuds jämfört med amerikanerna.

I Sverige är det Telia som står för försäljningen av Iphone 3G och här måste användarna binda upp i sig i antingen 18 eller 24 månader och tar man den dyraste abonnemangsformen slutar notan på hela 21 411 kronor efter 24 månader.

Läs mer
Alla artiklar om mobil teknik

Iphone-abonnemang utan fri datatrafik är...
Det är inte längre tillåtet att rösta.