För närvarande råder mycket diskussioner om Apples kommande mobiltelefon Iphone 3G och framförallt är det prissättningen som väcker debatt. Vi rapporterade nyligen om Kanada, där användare blivit så upprörda över de höga priserna att de startat protestlistor. Det kanske största frågetecknet gäller huruvida telefonen kommer att säljas utan bindningstid och när nu Telia visat upp sin kompletta prislista ser svaret ut att bli ett ”nja”.

Enligt Telias hemsida kommer det gå bra att skaffa Iphone med andra Telia-abonnemang än de tre som vi tidigare rapporterat om, även om du då också måste binda dig i antingen 18 eller 24 månader.

För den som inte vill binda upp sig lika länge verkar det som att enbart den som i dagsläget har ett befintligt abonnemang hos Telia med mer än tre månaders bindningstid kvar, kan köpa en Iphone utan extra bindningstid. Då kostar den 4695 eller 5495 kronor för 8- respektive 16-gigabytes-varianten. Det verkar däremot konstigt nog inte som att det går att köpa en telefon rakt av, exempelvis med ett Telia Refill-kort eller om man är befintlig kund hos Telia utan bindningstid kvar, utan att binda upp sig.

För att sätta Telias priser i perspektiv tillkännagav amerikanska AT&T idag att de kommer sälja telefonen utan bindningstid för cirka 3 500 respektive 4 200 kronor. I Schweiz ser telefonen ut att bli ännu billigare, där den hos operatören Swisscom kommer att kosta cirka 3050 respektive 3600 kronor utan bindningstid.

Klicka här för att se hela Telias lista.

Läs mer
Alla artiklar om mobil teknik