Inget ont om Youtube, Aftonbladet och Lunarstorm, men internet kan erbjuda mer än så. Det finns gott om sajter som har specialiserat sig på att lösa livets minsta problem. Säg till exempel att du är osäker på vilken vecka det är. Skriv bara in www.vecka.nu i din webbläsare så får du se veckonumret på skärmen. Eller säg att du vill ta reda på hur många centimeter en inch egentligen är. Via Convertworld får du svaret på nolltid.
Den här typen av små specialiserade sajter lockar förstås aldrig någon storpublik, och de sällan speciellt roliga. Men de är enormt nyttiga.

Här nedan hittar du 101 av de allra bästa hjälpredorna.

Fakta

Vill du alltid ha tillgång till våra 101 hjälpredor. Att importera dem till din webbläsare är enkelt. Så här gör du:

  • Gå in på pcforalla.se/hjalpreda. Högst upp ser du texten Hämta våra hjälpredor genom att högerklicka här. Högerklicka på länken och välj att spara filen på datorns skrivbord. Den heter Hjalpreda.htm.

  • Öppna din webbläsare. Om du har Internet Explorer klickar du på knappen Lägg till i favoriter (högst upp till vänster). Välj Importera och exportera, Nästa, Importera favoriter, Nästa. Klicka på Bläddra, leta upp filen och klicka på Öppna, Nästa. Välj var filen ska läggas, till exempel i Favoriter och klicka på Nästa, Slutför.

  • Du som kör Firefox klickar på Bokmärken i rullgardinsmenyn. Välj Ordna bokmärken, Importera och säkerhetskopiera, Importera HTML, Från en HTML-fil, Nästa. Leta upp filen Hjalpreda.htm och klicka på Öppna. Nu läggs dina bokmärken till automatiskt.