Nu blir det möjligt att se på såväl gamla som mer moderna serier på Youtube, i fullängd. Bakom nyheten ligger ett avtal mellan videosajten och tv-bolaget CBS. Bakgrunden är att man nu anser att det finns en marknad för fullängdsvideo över internet.

Tidigare har Youtube gjort försök att lägga upp enstaka längre filmer från HBO och Showtime och på sidan Hulu.com har konkurrenterna NBC och ABC gått samman i ett liknande projekt, med framgång. Hulu.com fungerar dock för närvarande enbart för amerikanska användare.

Serier som nu kommer att läggas upp på Youtube är bland annat Star Trek, Beverly Hills, MacGyver och nyare produktioner så som Dexter och Californication. I samband med serielanseringarna, släpper även Youtube en ny filmvisare vid namn Theater view som ska visa materialet i högre upplösning än tidigare och i ett mer filmanpassat format, nämligen 16:9.

CBS tänker finansiera kalaset genom annonsintäkter. Tanken är att visa reklam innan, i mitten av och efter visningarna. En del av intäkterna kommer att tillfalla Youtube, skriver Adage.