För nästan ett år sedan recenserade vi det läckra actionspelet Crysis och gav det en 9:a i betyg. Nu har det första tilläggspaketet kommit – Crysis Warhead. Fast egentligen är det lite fel att kalla det för tilläggspaket, då det på två viktiga punkter skiljer sig från standarden för sådana. Dels behöver du inte originalspelet för att kunna spela Crysis Warhead, dels utspelar sig handlingen inte före eller efter den i originalspelet, utan samtidigt men ur en annan vinkel.

Denna gång är det Psycho (som hade en biroll i det första spelet) som står i handlingens centrum. Du får uppleva hans äventyr på andra sidan ön, men i grund och botten är storyn densamma som i första spelet. Med andra ord slåss du först mot nordkoreanska soldater, men får en bit in i spelet även kämpa mot onda rymdvarelser.

Mycket action men få nyheter
Greppet med en parallellhistoria fungerar förvånansvärt bra, även om en del av spänningen förtas. Å andra sidan är ju inte berättelsen det primära i ett actionspel. Och just action bjuds det på i massor i Crysis Warhead. Det är fullt ös från början till slut, med varierade banor och mängder av fiender att slåss emot.

En besvikelse däremot är bristen på nyheter. Visst finns här några nya vapen, men det är bara ett (granatkastaren) som är något att ha. Att sedan både miljöer och fiender är i princip oförändrade från första spelet gör inte saken bättre.

Dessutom är Crysis Warhead på tok för kort. Visst, det är inte en uppföljare, men lite fler speltimmar än vad det bjuder på kan du ändå begära för 300 kronor.

Trots det kommer du som gillade det första spelet även att gilla Crysis Warhead.

Plus: Snyggt, actionfyllt och varierat.
Minus: För kort, för få nyheter.
Betyg:  (8 av 10)

Läs mer: Alla artiklar om datorspel och tv-spel
Läs mer: Alla PC för Allas tester

Fakta

Kategori: Action.
Utvecklare: Crytek.
Utgivare/kontakt: Electronic Arts, 08-546 445 00, www.electronicarts.se
Systemkrav: Windows XP/Vista, Pentium IV 2,8 GHz, 1 GB ram, 3d-kort med 256 MB ram, dvd-läsare.
3d-stöd: Ja, 3d-kort krävs.
Flerspelarläge: Ja.
Språk: Engelska.
Åldersrekommendation: 16 år.
Cirkapris: 300 kronor. Klicka här för bästa pris just nu.
Läs mer: crysiswarhead.ea.com
OBS! Innehåller våld!