Det var tidigare tänkt att uppföljaren till Windows Vista som nyligen fick det officiella namnet Windows 7, endast kommer att bli en mindre uppgradering. Nu antyder Microsoft att det kommer att bli mer än så.

Under ett framträdande på Symposium Itxpo i USA förra veckan fick Steve Ballmer frågan hur Microsoft kommer att tackla eventuella kompatibilitetsproblem om ändringarna blir för stora i Windows 7. Alternativt om uppgraderingen endast blir oansenlig så kanske användarna väljer att inte uppgradera.

– Windows Vista är bra. Windows 7 är Windows Vista med ett uppstädat användargränssnitt och förbättringar i prestanda. Jag uppmanar dock ingen att vänta med att uppgradera sitt operativsystem. Windows 7 kommer att erbjuda stora förändringar utan att behöva stöta på kompatibilitetsproblem, säger Steve Ballmer.

När Windows Vista släpptes så avstod många från att uppgradera då nästan alla drivrutiner måste ersättas med nya sådana som är kompatibla med Windows Vista. Något som resulterade i att försäljningen av Windows Vista gick långsammare än vad Microsoft räknat med.

I tisdags uppgav Mike Nash, vicepresident för Windowsprodukter, att Windows 7 kommer att bli ett ”evolutionerande” operativsystem med avsevärda förbättringar jämfört med Windows Vista.

Huruvida förändringarna i Windows 7 kommer att bli så stora att drivrutinerna behöver specialanpassas kan endast tiden utvisa.

Tror du Windows 7 blir bättre än Vista?
Det är inte längre tillåtet att rösta.