Deezer saknar djup
Deezer är en matig tjänst med 3,5 miljoner låtar, communityfunktioner, möjlighet att skapa och lyssna på radiokanaler och även ladda upp egna mp3-filer. Uppladdningsfunktionen är lär dock avskräcka dig från att göra detta i någon större utsträckning, då den är minst sagt krånglig. Sökningar på video leder till Youtubefilmer som presenteras i högerspalten på sajten. 
Fokus ligger på hitlistemusik och ett större djup saknas, trots den stora musikmängden. 
http://www.deezer.com

 (5 av 10)


Grooveshark – lätt att söka
På Grooveshark skapar du spellistor och lyssnar på andras. Låtsökningen är klar och tydlig i ett snyggt men lite långsamt gränssnitt, och ljudkvaliteten över genomsnittet. Utbudet är dock långt ifrån det bästa. 
www.grooveshark.com

 (6 av 10)


Imeem vet var du bor
Även här kan du leta efter specifika låtar och skapa spellistor, för att sedan dela dessa med vänner. Sajten har videos men de är av låg kvalitet. 
Imeem har ett godkänt gränssnitt, bra urval och en lite redaktionell touch på förstasidan med tips och spellistor. Dessvärre upptäcker sajten att du surfar från Sverige och visar irriterande reklam med ljud, vilket kan få vilken musikälskare som helst att sträcka sig efter cyanidkapseln. 
www.imeem.com

 (4 av 10)


Iunes Music Store – för dig med Ipod
Beroende på vem du frågar är Itunes antingen den bästa eller sämsta mediaspelaren. Som ren musikbutik är den en av de bättre, om du har en Ipod det vill säga. Programmet finns även till pc men fungerar inget vidare.
Ett plus är att det finns möjligheter att prenumerera på podcast och lyssna på ett gediget urval av webbradiokanaler. 
www.apple.se/itunes

 (5 av 10)


Last.fm klart snyggast
Snyggast, renast och tydligast presentation. Ladda ned deras klient (finns för både pc och Mac) som registrerar vad du lyssnar på i till exempel din Itunes eller bärbara mediaspelare, men exkluderar dåliga låtar som du zappar förbi. Resultatet används för att visa upp din föredömliga smak för andra, få förslag på liknande artister och mer information. Låtar som redan finns i Last.fm:s system och som du har bevisat dig ha i din egen dator blir också tillgängliga i din personliga jukebox var du än befinner dig. 
www.last.fm

 (8 av 10)


Maestro.fm diggar Facebook
Liknar Last.fm men med inte fullt så genomtänkt design. Du laddar hem ett program till antingen pc eller Mac och får sedan tillgång till ditt eget musikbibliotek via sajten. Till skillnad från Last.fm scannar programmet igenom all din musik en gång för alla. Spellistor kan också delas via Myspace- eller Facebook-profiler. 
www.maestro.fm 

 (6 av 10)


Musicovery vet hur du mår
Idén med denna franska sajt är att direkt erbjuda ett fängslande nätverk av musik beroende på dina preferenser – och inte att du söker efter vissa låtar eller artister. Ange årtionde, önskade genrer, eller ditt humör, samt hur inskränkt du är. Det funkar inte alltid så bra med ny musik. Skräp och kvalitet blandas om vartannat, och även om musikbiblioteket är mycket brett känns det inte speciellt djupt, utan mer som en samling av "Best of"- eller "Greatest Hits"-samlingsskivor. 
I gratisversionen är ljudet dessutom extremt muggigt, men kan uppgraderas för motsvarande 30 kronor i månaden. Finns också för mobiler som kör Symbian 60, till exempel Nokias E- och N-serier. 
http://www.musicovery.com

 (5 av 10)


Myspace Music – här finns allt
Behöver knappast någon närmare presentation, men kan inte bortses ifrån – här finns världens alla artister representerade, inklusive sovrumsmusiker och garageband. 
Myspace lämpar sig bäst för spontant surfande mellan sidor för att upptäcka bandens vänner, men sidorna kan vara överlastade och sega. De som proklamerade Myspace död för två år sedan lever inte i verkligheten. 
se.myspace.com/music

 (7 av 10)


Nokia Music Store – en drm-fest
Nokias musikbutik finns bara för Windows och erbjuder kopieringsskyddade wma-filer eller streaming. Via den nya tjänsten Comes With Music, som lanseras i Sverige i början på nästa år och säljs tillsammans med vissa mobiler, så låser du upp butiken för fri nedladdning. Okej utbud men i nuläget väldigt seg. 
www.music.nokia.se

 (3 av 10)


Seeqpod fungerar knappt
Känns och ser ut som en torrent-sajt och tjänar pengar på att länka till musik på andra ställen på nätet, lagligt eller ej. Många av de sökresultat som returneras är dessutom inte ens tillgängliga längre. 
www.seeqpod.com

 (2 av 10)


Spotify – den hajpade
Den mest omtalade av denna typ av tjänster just nu. För att gå med i gratisversionen, eller betala per dag (9 kronor), måste du få en vip-inbjudan. Däremot kan vem som helst abonnera per månad eller år, för 99 respektive 999 kronor. Var uppmärksam på att avtalet förnyas automatiskt och att pengardras från kortet tills du säger upp tjänsten.
Klienten för Mac eller pc är liten, snabb och snygg, ljudet är bra, urvalet stort men på vissa låtsökningar från samlingsskivor stämmer inte musiken med låtinformationen. För att lyssna på musik lagligt och smidigt är priset lågt.
www.spotify.com

 (7 av 10)

Fakta

I vårt test av tio populära tjänster som fokuserar just på strömmande musik har några stora exkluderats: Pandora och RealMedias gamla Rhapsody funkar bara i USA.
Sveriges Radio och andra radiokanalers webbsändningar kvalificerar sig inte, eftersom de inte fungerar på samma sätt som dessa tjänster med stora möjligheter att välja låtar.