Navigon 7210. En fullspäckad gps-navigator.

Den första generationens konsumentinriktade gps:er led av en hel del skavanker. Idag har standarden höjts betydligt. Även om 7210 till stor del innehåller samma funktioner som dess föregångare, finns det tillräckligt med ny programvara som tillsammans med den nya designen ger Navigon ett rejält lyft.

Med Landmark View-funktionen ser du föremål i 3d, men Reality View känns mer användbart då det ger dig kontroll från ett förarperspektiv. Curve Warner varnar för hastiga svängar medan Lane Assistant och Reality View Pro informerar dig om eventuella köer och motorvägskorsningar. En aning störande med röstvarningarna kanske men det är praktiskt att slippa studera skärmen under körningen.

Tack vare röstigenkänningen kan du tala om vart du vill ratta bilen utan att behöva ha händerna fria.

Den välplanerade kan med 7210:s loggbok föra över information om sin resväg till Officeprogrammet Excel och justera den i förväg. Samtidigt kan du passa på att importera kontakter du har på mejl i Outlook eller lägga till favoritplatser till kartorna. Dessa är sedan utmärkta med flaggor .

Dessa finesser till trots, det är främst tack vare det praktiska gränssnittet och pålitligheten som 7210 hamnar högst upp på önskelistan över GPS:er i medelprisklass.


Diskutera på PC för Allas forum!

Fakta

Kontakt: www.gci.se
Mått: 115,6 x 74,8 x 18,7 mm
Vikt: 180 g
Skärm: 4,3 tum
RAM-minne: 64 GB
Färg : Svart
Batterityp: Li-ion
Löstagbart batteri: Nej
Tillbehör: Bilhållare, Billaddare med inbyggd TMC-antenn, USB-kabel, 2GB micro-sd-kort innehåller kartdata, DVD inklusive kartor och verktyg
GPS: SiRF Titan + Instant Fix II
Kartor: Navigon Europa Q3 2008
Pris 3 690 kr