Globala försäljningssiffor från den internationella marknadsanalysorganisationen NPD avslöjar den rådande trenden i spelkonsolskriget inför den stundande julruschen.

Överlägsen marknadsledare i november var flugviktaren Nintendo Wii, som lyckades skeppa smått otroliga 2,04 miljoner enheter världen över. På andra plats kommer Xbox 360, som sålts i 836 000 exemplar.

Bland tredjegenerationskonsolerna hamnar Playstation 3 på sista plats med 378 000 sålda enheter, en försämring med 19 procent jämfört med november i fjol.

Siffrorna är så låga att marknadsanalytiker från CNN har slagit på stora trumman och beskrivit Playstation 3 som ”ett sjunkande skepp”.

Man anger tre skäl till varför Playstation 3 är dömt att förlora slaget om spelarna: Först och främst det höga priset, därefter att ingen tycks bry sig om blu-ray-teknologin (med motiveringen att ”skillnaden mellan en dvd och en blu-ray är svår att se på en tv mindre än 50 tum”) och till sist ”att det inte finns några måste ha-titlar som är exklusiva för Playstation 3”.

Vilken tycker du är den bästa spelkonsolen?
Det är inte längre tillåtet att rösta.