Ingvar Svenserud är en av initiativtagarna bakom en förening som kämpar för att bevara den nedläggningshotade Lidingöbanan, en tåglinje som trafikerar södra delen av Lidingö utanför Stockholm.

Föreningen har varit verksam sedan mitten av 70-talet. Som en del i verksamheten drev man hemsidan lidingobanan.info, som även registrerades som webbtidning med Ingmar Svensrud som ansvarig utgivare.

Men i samband med ett adressbyte råkade en av fakturorna från webbhotellet O. & K. försvinna, och när problemet till sist reddes ut visade det sig att lidingobanan.info numera ägdes av ett tyskt företag som lagt beslag på domänen under den tid den funnits tillgänglig.

– De hade inget eget intresse av domännamnet, men krävde 100 000 kronor för att sälja tillbaka det till oss – pengar som vi inte har eftersom vi är en ideell förening, berättar Ingvar Svenserud.

Trots förhandlingar med såväl webbhotellet som det tyska företaget har man inte kunnat få tillbaka sitt domännamn, och letar nu efter andra lösningar.

Domänen Lidingobanan.info har sedermera sålts vidare till ett företag baserat i Ekvatorialguinea.