Twones finns än så länge endast i en stängd betaversion och planeras inte att släppas först om cirka tre månader. Konceptet är emellertid intressant och kan bli en allvarlig konkurrent till svenska Spotify.

Enligt Twones så kommer det att erbjuda en musiktjänst som låter användarna samla ihop all musik de lyssnar på under ett och samma tak. De källor som kan användas inkluderar allt från mp3-låtar på användarens hårddisk till internettjänster såsom Youtube, Last.fm, Myspace och Flickr

Användarna kan sedan dela med sig av sin favoritmusik eller sina bästa videklipp på Youtube till vänner och bekanta. Dessa kan sedan ta del av den musik som användaren har sparat och kan även diskutera musik via chattjänster som Twitter.

Kort beskrivet så ska Twones fungera ungefär som Itunes men med den skillnaden att användarna kan dela med sig av sin musik och även använda flera olika musikkällor, både lokalt och på internet. I sin nuvarande version har Twones stöd för över 20 källor.

Detaljerna kring tjänsten är fortfarande lite luddiga och en publik betaversion förväntas inte släppas innan februari nästa år.

Mer information hittar du här.