Webbhandeln Kameraexperten.se har stora problem. Flertalet kunder som varken fått pengar eller varor efter att ha gjort en beställning har valt att gå vidare med polisanmälan. Prisjakt, Pricerunner och polisen har nu valt att varna sina användare för att handla från Kameraexperten.

Kameraexperten.se säljer kameror, mobiltelefoner, tv-apparater och annan hemelektonik. I slutet av november säkte webbutiken Kameraexperten.se sina priser rejält – så till den grad att inga av konkurrenterna hade möjlighet att möta erbjudandena. I början tycktes verksamheten skötas klanderfritt – betygen på Pricerunner och Prisjakt var höga, och några klagomål från kunder märktes inte.

Sedan början av december är situationen dock den rakt motsatta: Kunder fick inte längre sina beställda varor levererade, samtidigt som pengarna drogs från deras konton omedelbart efter beställning.

Många av de som senare valt att häva köpen berättar att de fått sina pengar tillbaka efter några dagar, men många andra tycker sig ha blivit lurade.
– Jag beställde en Nokia E71 mobil för 3 400 kronor för två veckor sedan. Jag blev lovad snabb leverans, men en vecka gick, och mina frågor besvarades i början med att "vi har mycket att göra, men det är på gång". Men nu svarar de inte längre, och jag ser mina pengar som förlorade. Julen är förstörd, berättar en av de missnöjda kunder som PC för Alla varit i kontakt med.

"Två saker att göra"
Trots att mängder av forumtrådar fyllts av kritik från missnöjda kunder är Kameraexpertens extremt låga priser någon som frestar många oanande spekulanter, i synnerhet i jultider.

Ola Svensson, som är jurist på Konsumentverket, berättar att man som konsument främst har två åtgärder att vidta mot ett företag som inte uppfyller sin del av avtalet:
– Om man inte själv kan komma i kontakt med företaget är det polisanmälan som gäller. När det handlar om att snabbt få tillbaka sin pengar bör man vända sig till sin bank snarast – beroende på vilket kortförtag man har är det möjligt att köpet kan hävas och att det går tämligen fort att få tillbaka sina pengar.

PC för alla söker kontinuerligt Kamerabutiken.se för en kommentar.


>> Har du blivit blåst av Kameraexperten.se, eller någon annan webbutik? Mejla oss och berätta!
pcforalla.web@idg.se