Efter långa förhandlingar har nu Warner Music valt att avbryta sitt samarbete med Youtube. Warner har nu beordrat Youtube att alla tusentals musikvideor från Warner Music Group ska tas bort.

Det betyder att det artister som Madonna, Metallica och Kid Rock kommer att försvinna från videotjänsten. Även äldre kultartister som Jimi Hendrix, Frank Sinatra och The Sex Pistols plockas bort. En full lista över de artister som drabbas hittar du här.

Warner Musics beslut är ett ordentligt bakslag för Youtube. Av de tio mest sedda videoklippen någonsin på Youtube är sex musikvideor.

Enligt Warner Music så beror företagets beslut på att det inte kan kompensera de artister som publiceras på Youtube. I ett avtal som tecknades för två år sedan mellan Youtube och Warner Music, Universal Music, Sony BMG och EMI så får skivbolagen en liten ersättning för varje musikvideo som visas på Youtube.

Warner Musics omsättning för digital distribution var det senaste året 639 miljoner dollar. Enligt Warner Music så stod intäkterna från Youtube för mindre än en procent av detta.

Warner Music planerar att distribuera musikvideor via andra kanaler såsom Myspace och AOL i framtiden.