Den nya Sony Vaio P är Sonys svar på Eee PC men i en mer exklusiv förpackning. Det har sedan en tid tillbaka cirkulerat rykten på internet att Sony planerar att släppa en netbook, och nu är den här.

Vaio P är så liten att den nästan får plats i rockfickan. Bredden är 28 centimeter och strax under 20 centimeter djup (uppvikt). Till råga på det så är den endast strax över två centimeter tjock och väger in på endast 0,6 kilo med batteri.

Bildskärmen är åtta tum och erbjuder en upplösning på 1 600 gånger 768 punkter. Arbetsminnet är fyra gigabyte och den levereras med en 60 gigabyte stor hårddisk som standard. Den går även att få med en 128 gigabyte ssd-disk mot en extra kostnad. Processorn är en Intel Atom på 1,3 gigahertz.

Batteritiden är fyra timmar. Det finns två stycken anslutningar för USB 2.0 samt uttag för extern bildskärm och nätverkskabel. Det finns även anslutningar för Memory Stick Pro, MMC och SD-kort.

Sony Vaio P levereras med Windows Vista installerat. Priset kommer i USA att hamna på 900 dollar (cirka 7 000 kronor). Leverans förväntas börja inom kort men något spikat datum har inte uppgetts.

Mer information om Sony Vaio P hittar du här.