Microsofts vd Steve Ballmer meddelade igår glatt att en betaversion av Windows 7 kommer att finnas tillgänglig för gratis nedladdning i dag fredag. Vad han glömde nämna är att endast ett begränsat antal användare kommer att kunna ladda ned det.

På en av företagets bloggar uppger Microsoft att betaversionen av Windows 7 endast kommer att finnas tillgänglig för de första 2,5 miljoner användarna. Efter det så kommer nedladdningen att tas bort. Microsoft har ännu inte uppgett något klockslag för när det gör Windows 7 tillgängligt för nedladdning.

Det kommer att finnas två versioner av Windows 7, en 32-bitars och en 64-bitars version. Dessutom så kommer den aktuella betaversionen sluta att fungera efter 1 augusti i år.

Microsoft uppger inte på sin blogg huruvida den nuvarande betaversionen kommer att ersättas med en uppföljare som förlänger testperioden. Eftersom den färdiga versionen antagligen inte kommer att finnas tillgänglig innan den 1 augusti är det osäkert vad som händer med de användare som installerat den nuvarande testversionen.

Mer information om Windows 7 beta hittar du här.

  • Här laddar du ner Windows 7. (Nedladdningen börjar cirka klockan 19 svensk tid.) Tänk på att det är testversion! Installera inte om du inte vet vad du gör.

Uppdatering 2!

Efter nästan 24 timmars fördröjning på grund av överbelastade servrar är Windows 7 nu åter tillgängligt för nedladdning.

Vad tycker du?
Har du laddat ner Windows 7-betan? Funkar den bra? Dela med dig av dina intryck i kommentarerna nedan, eller mejla oss på pcforalla.web@idg.se.

PC för Alla kommer inom kort att publicera ett test av Windows 7-betan. Håll utkik på pcforalla.se och idg.se!