När Spray såldes till Allers, behölls webbhotellverksamheten hos före detta ägaren Lycos Europe. Men nu lägger Lycos ned hela sin verksamhet i Europa. ungefär 15 000 Spreay-kunder drabbas av beslutet.

– Vårt första val hade varit att driva vidare webbhotellet själva men vi hann inte med så här kort varsel. Vi var tvungna att göra så här för att rädda kunderna, säger Ulf Magnusson, marknads- och affärsutvecklingschef på Spray.

Sprays kunder erbjuds nu att kostnadsfritt flytta över till webbhotellet Ballou som Spray har inlett ett samarbete med. Men du kan även välja att hitta ett annat webbhotell.
– Det går inte att rent juridiskt att överlåta avtalet utan att kunden själv accepterar, säger Ulf Magnusson.

Hur informerar ni kunderna?
– Vi har skickat mail, informerat på hemsidan och skickat ut pressreleaser.

Vad har ni fått för reaktioner?
– Vi misstänkte att vi skulle bli nedringda hos kundtjänsten men det har inte skett.

Ballou kommer att ge samma villkor som Spray har i dagsläget och även en gratis månad för de Spraykunder som väljer att teckna nytt avtal.

Om en dryg månad, den 20 mars, stängs Sprays webbhotell ner helt och det går inte längre att logga in, eller att hantera din kontrollpanel – då är din webbplats borta, om du inte har bytt webbhotell.

Sprays andra verksamheter, som Spraydate och Spraymail påverkas inte. Spray har inga planer på att starta ett eget webbhotell igen inom en närmare framtid.

Här hittar du nytt webbhotell