De senaste åren var Sverige dominerat i Eurovision Song Contest. Att finalen går i Stockholm beror ju på att Måns vann förra året - och det var inte länge sedan Loreen tog hem segern.

Men Sverige har inte bara producerat bra låtar i Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Här är tio låtar som vi inte har kunnat glömma - hur mycket vi än har försökt.

Nick Borgen: World Wide Webb

Det börjar med ett modemljud. Sedan sjunger Nick Borgen en hyllningssång till internet – med datordrottningen Helen Wellton som doa. ”Här lever jag lycklig. Här finns ingen stress. Här är min nya webbadress”. Nej. World Wide Web från 1997 var faktiskt inte så pinsam som det låter. Den var värre.

Forbes: Beatles

Ajajaj! 1977 blev Sverige till allmänt åtlöje. Gruppen Forbes sjöng en låt till Beatles ära på Wembley i London. Och Europa gjorde inte oväntat tummen ned. Det blev en sistaplats.

Git Persson: Du förför mig

Har Jan Guillou någonsin varit med i Melodifestivalen? Jajamänsan! 1986 spelade han vampyr i videon till Git Perssons "Du förför mig". Att se en relativt ung skjutjärnsjournalist är väl den största behållningen med den här låten.

Jan-Eric Karlzon: Flyktingen

Svensk flyktingpolitik är ett viktigt ämne. Men frågan är, hör det hemma i Melodifestivalen? Jan-Eric Karlzon tyckte det - och sjöng om människor som ”flydde från döden och skräcken”. Tycker du att det låter som svenskt 70-tal har du fel. Det här var faktiskt ett festivalbidrag 1987.

Kenta: Utan att fråga

Glitter och glamour? Glöm det! När Kenneth "Kenta" Gustafsson sjunger om alkoholismens vånda lyser paljetterna med sin frånvaro, och det bjuds inte på speciellt många danssteg.