1. Bli medlem
För att använda Dold, Flashback eller Relakks måste du registrera dig som användare på deras sajter. Månadsavgiften betalar du med ditt betalkort.

2. Ställ in
För att kunna surfa anonymt måste du ändra i datorns internetinställningar. Klicka på Start, Kontrollpanelen. Se till att du använder Kontrollpanelens kategoriläge. Välj Nätverk och Internet­inställningar och klicka på Skapa en anslutning till nätverket på din arbetsplats. Kryssa i Anslutning till Virtuellt Privat Nätverk och välj Nästa. Under Värddatornamn skriver du in de uppgifter du fick när du registrerade dig. Kryssa i Lägg till genväg på mitt skrivbord och bekräfta med Avsluta.

3. Börja surfa
För att surfa klickar du nu på den genväg du har skapat på datorns skrivbord. Fyll i det användarnamn och lösenord som du skapade i steg 1. Du kan också kryssa för rutan Spara det här användarnamnet om du vill slippa skriva in det nästa gång. Klicka på Anslut och börja surfa.

4. Koppla på och av

Nu är din ip-adress dold – oavsett vilket ­program du använder. När du kopplar upp så här får du en extra ikon bredvid klockan. Vill du surfa utan anonymisering högerklickar du på den och väljer Koppla från så surfar du som vanligt.