Det nya bedrägeriet går ut på att flera olika webbplatser med pornografiskt innehåll erbjuder besökarna att ladda ned gratis porrfilmer i tre dagar. Säger kunden inte upp abonnemanget på egen hand så faktureras besökaren.

Företaget som identifierats som Platte Media skickar ut en faktura till besökaren på motsvarande 750 kronor för ett tre månaders abonnemang. Betalar inte besökaren fakturan skickas hot om inkassokrav.

Konsument Europa uppger till SvD.se att det dagligen kommer in klagomål angående Platte Media. I Norge har det norska konsumentverket, Forbrukerombudet, gått så långt att det spärrat företagets konto och fått Google att ta bort företagets länkar.

Bluffen går ut på att besökaren uppmanas att installera ett program på datorn som används för att titta på gratisfilmerna. Vissa personer har dock uppgett att de inte har någon aning om hur programmet installerats på deras dator.

– Företaget informerar om programvaran på sin hemsida och där visar de precis hur man i flera steg installerar programvaran. Så egentligen ska man inte kunna installera den av misstag, men det är många konsumenter som berättar att de inte vet hur de kan ha fått programmet på sin dator, säger Nicolas Kovacs på Konsument Europa till Svd.se.

Konsument Europa råder även drabbade användare att inte betala fakturan om de vet med sig att de inte har ingått något avtal med Platte Media.

Mer information hittar du här.