Piratpartiet fick i gårdagens EU-val 7,1 procent av rösterna vilket garanterar partiet ett mandat i Europaparlamentet. Skulle även det så kallade Lissabonföredraget röstas igenom finns chansen att Piratpartiet får ytterligare ett mandat i Europaparlamentet.

Piratpartiets partiledare Rick Falkvinges ambitioner stannar dock inte där. I en intervju med Aftonbladet uppger han att det här är första steget till att påverka Sverige, Europa och världen.

– De äldre har monterat ned de ungas livsstil. Det är inte okej att avlyssna allas telefonsamtal, att avlyssna all surfning, alla dejter och chattar. Det här drabbar de yngres livsstil, det här har de unga förstått, säger Rick Falkvinge till Aftonbladet.

Piratpartiet fick över 200 000 röster och positionerade sig som det största partiet bland de som är under 30 år gamla. I övriga Europa börjar det nu bildas liknande partier med samma partiprogram, senast i Grekland, Tjeckien och Slovenien.

– I dag tände vi startskottet för medborgarrätten i Europa. Det är riktigt, riktigt stort, säger Falkvinge till Aftonbladet.

Mer information hittar du här.