När PC för Alla når Christian Engström är han på väg in i Radiohuset för att träffa media – som vanligt. Det är dagen efter Piratpartiets stora skräll i EU-valet och alla vill höra vad Christian Engström kan komma att hitta på i Bryssel.

– Det har varit ett jättetryck och det är väldigt kul. Det känns jättebra, vi har jobbat för det här i 3,5 år. Jag är väldigt glad men trött.

Varför gick det så bra för er, tror du?
– Av tre anledningar. Vi driver viktiga frågor som intresserar många unga. Vi pratar inte bara om inrikesfrågor och drömmar som inte går att uppfylla. Och så är vi en gräsrotsrörelse med många aktivister, vilket har visat sig funka.

Ni ska revidera partiprogrammet nu, hur då?
– Vi kommer att konkretisera våra frågor som vi har gått till val med. Det handlar inte om en stor breddning av partiet. Vi har tagit för oss på tallriken och tänker äta upp det först.

Som ett enfrågeparti, hur kommer ni klara er i Bryssel?
– Väldigt bra tror jag. Jag skulle inte vilja kalla oss ett enfrågeparti för vi har massor av frågor som vi driver. Vi är ett fokusparti som inte tar ställning till allt och alla utan koncentrerar oss på det som vi tycker är viktigt.

Vad ska och kan ni genomföra?
– Vi ska genomföra det vi sagt att vi skulle. Vi kommer att rösta nej till alla förslag om ökad övervakning och minskad integritet. Vi kommer även att börja jobba för att reformera upphovsrätten så att den passar in i det här århundradet.

Hur kommer ni att kunna påverka?
– Vi ska prata med människor. Det finns ett intresse för våra frågor, folk vill lyssna och vi vet vad vi kan.

Blir det du som åker till Bryssel?
– Det vet vi på onsdag kväll, när personkryssningen är räknad.