På papperet låter det kanon, ett säkerhetsprogram optimerat för dig som spelar datorspel (vilka ju oftast är extremt resurskrävande). I praktiken innehåller dock Norton Antivirus 2009 Gaming Edition inte särskilt många funktioner som inte redan finns i Norton Internet Security 2009.

Gaming Edition innehåller inte något som gör spelandet snabbare. Poängen är i stället att funktioner stängs av, körs på sparlåga eller skjuts upp till spelandet är över. På så sätt frigörs mer systemresurser för spelandet (vilket indirekt gör det snabbare, eller snarare mindre långsamt) och du slipper bli avbruten av popup-rutor och annat under spelets gång.

Det är visserligen bra, men de här funktionerna finns i stort sett redan i storebror Internet Security 2009. I Gaming Edition kallas de för Spelläge, i Internet Security 2009 för Tyst läge. Även Fullskärmsupptäckt, där säkerhetsprogrammet automatiskt känner av program som körs i fullskärmsläge (vilket de flesta spel gör) och då startar Tyst läge/Spelläge är något som finns i bägge versionerna.

Fler inställningsmöjligheter
Det som gör Gaming Edition unikt är att du mer detaljerat kan styra vad som ska slås av när Spelläge aktiveras. Du kan även välja att snabbt stänga av virusskyddet helt. Att kunna detaljstyra vad som ska slås av är förstås bra, men denna funktion borde ha ingått i Internet Security 2009 (som dessutom innehåller en del funktioner som Gaming Edition saknar).

Har du inget antivirusprogram och spelar mycket är Norton Antivirus 2009 Gaming Edition ett bra val. Har du redan Internet Security 2009 är det inte värt att byta.

Plus: Optimerat för datorspelare. Resurssnålt.
Minus: De unika funktionerna är få och borde ingått i Internet Security 2009.
Betyg:  (8 av 10)

Tillverkare: Symantec, www.symantec.se
Systemkrav: Windows XP/Vista.
Cirkapris: 650 kronor. Klicka här för bästa pris just nu.

Fakta

Tillverkare: Symantec, www.symantec.se
Systemkrav: Windows XP/Vista.
Cirkapris: 650 kronor. Klicka här för bästa pris just nu.