I förra veckan lanserade Opera en ny tjänst under namnet Opera Unite. Tjänsten som ingår i den senaste betaversionen av webbläsaren Opera 10 ger användaren möjlighet att köra en personlig webbserver på din dator.

Flera säkerhetsexperter varnar för att Opera Unite kan innebära en säkerhetsrisk för användarna då hackare med största sannolikhet kommer att försöka hitta säkerhetshål i Opera Unite.

– Cyberbrottslingar behöver webbservrar, allt som körs på en webbserver riskerar att utsättas för en attack, säger Don Jackson på säkerhetsföretaget Secureworks.

Opera Unite installerar en liten webbserver på datorn som sedan låter användaren dela med sig av sina filer på hårddisken till vänner och bekanta. Enligt Opera så kommer tekniken att revolutionera hur användarna delar med sig av sina filer på internet.

Opera uppger att det kommer att bevaka nätverket i Opera Unite för att försöka upptäcka eventuella attacker. Enligt Don Jackson på Secureworks så kommer det att bli väldigt svårt för Opera att på ett effektivt sätt kunna upptäcka eventuella hackarattacker mot enskilda användare.

Mer information hittar du här.