Microsoft publicerade igår de rekommenderade listpriserna för Windows 7. Den billigaste uppdateringen av Windows 7 Home Premium kommer att kosta 120 dollar (cirka 950 kronor).

– Jag är väldigt besviken på prissättningen av uppgraderingen. Det kommer att bli svårt att få användare av Windows XP att uppgradera med dessa priser, säger Stephen Baker på analysföretaget NPD Group.

Baker gjorde även jämförelser med Apples prissättning på det kommande operativsystemet Snow Leopard som kommer att släppas efter sommaren. Apple erbjuder sina användare en uppgradering för endast 29 dollar (cirka 230 kronor) eller 49 dollar (cirka 390 kronor) för fem datorer.

– Apples prismodell är mycket mer lämplig för att skapa en snabb övergång och dessutom tilltala kunderna. Det är en modell jag önskar Microsoft hade presenterat, säger Stephen Baker.

Användare som köper en dator med Windows Vista från och med i dag fredag fram till den 11 juli kan köpa till en uppgradering till Windows 7 för 50 dollar (cirka 390 kronor). Erbjudandet gäller dock endast i USA, det är ännu inte känt vilka priser eller erbjudanden som kommer att erbjudas i Sverige.

Mer information hittar du här.