Microsoft har tvingats ta tillbaka en annons för Internet Explorer 8 som väckt anstöt hos många tittare. Annonsen som endast visades på internet visar hur en kvinna kräks våldsamt efter att hon ser vilka sajter hennes man har surfat på.

Tanken med annonsen var att visa upp den nya anonymitetsfunktionen, Inprivate, som introducerades i Internet Explorer 8. Inprivate låter människor surfa anonymt på olika sajter och raderar även alla spår efter sajterna i webbläsarens historia.

Enligt många tittare var reklamfilmen så osmaklig att många trodde att den inte var producerad av Microsoft, utan var en fejkad annons.

I ett e-postmeddelande till IDG News meddelade Microsoft igår att företaget har tagit bort annonsen från företagets kanal på Youtube efter påtryckningar från tittarna.

– Vi har som vana att alltid lyssna på våra kunder. I det här fallet trodde vi att vi var ganska lustiga, men eftersom så många klagat och tyckt att annonsen var osmaklig har vi tagit bort den, uppger Microsoft i e-postmeddelandet till IDG News.

Här är videon som Microsoft tog tillbaka: