Konsumenter som använder Windows Vista Ultimate anklagar Microsoft för att ha brutit sitt löfte. Uppgifterna kommer från tidningen Computerworld efter det att den publicerat Microsofts prissättning på uppgraderingarna till Windows 7.

I kommentarer som publicerats i samband med Computerworlds artiklar har mängder med användare av Vista Ultimate ventilerat sina känslor för Microsofts uppgraderingspolicy.

- Jag tycker det är värdelöst att Microsoft inte erbjuder en uppgradering av Windows 7 Ultimate till rabatterade priser likt de gör för de andra versionerna, skriver en anonym läsare på Computerworld.

När Microsoft för cirka en vecka sedan publicerade priserna på uppgraderingar från Windows Vista till Windows 7 så erbjuds endast användare av Windows Vista Home och Professional uppgraderingar till motsvarande versioner av Windows 7 under rabatterade priser.

- Jag finner det skandalöst att Microsoft vill att jag ska betala 219 dollar för en uppgradering till Windows 7 Ultimate. Den här prissättningen saknar logik och verkar redan skapa negativ kritik mot Microsoft, skriver en annan anonym läsare på Computerworld.

Flera av läsarna på Computerworld har även kritiserat Microsoft för att utlovat ett programpaket som heter Ultimate Extras till de som tidigare köpte Vista Ultimate. Ultimate Extras var en speciell tjänst med förmåner och program som utlovades när Vista Ultimate lanserades 2007, men som aldrig har levererats.

Mer information hittar du här.