När den omdebatterade Ipredlagen trädde i kraft den 1 april i år uppmanades landets internetoperatörer att lämna ut kunduppgifter på misstänkta fildelare. Bredbandsleverantören Ephone vägrade att följa lagen när fem ljudboksförlag begärde ut uppgifter om några av Ephones kunder.

Efter ett domstolsbeslut i Solna tingsrätt den 25 juni förlorade Ephone och uppmanades att ge ut uppgifterna om de berörda kunderna.

Ephone har efter en omröstning på sin webbplats nu beslutat att överklaga fallet till hovrätten. I en intervju med SvD uppger Ephones vd, Bo Wigstrand att 99 procent av företagets kunder röstade för en överklagan.

- Ska du och jag kunna surfa fritt på nätet och känna oss trygga i att ingen annan kan se vad jag läser och tittar på? Om domen skulle bli slutgiltig skulle det innebära att privata företag kan gå in och snoka i människors dator genom att kontakta domstolen, säger Bo Wigstrand till SvD.

I dag torsdag kommer Ephones överklagan att lämnas in till Svea Hovrätt. Överklagan kommer även att läggas ut på Ephones hemsida.

Mer information hittar du här.