I en debattartikel i dagens DN skriver Piratpartiets partiledare Rick Falkvinge att partiet kommer att ställa upp i kommun- och landstingsvalet nästa år. Målet med utspelet är att förändra den nuvarande lagstiftningen kring statens informationsinsamling på internet.

- Vårt mål är att förändra lagstiftningen på en global skala för att gynna framväxten av informationssamhället, präglat av mångfald och öppenhet. Men Piratpartiet behövs också för att värna medborgarnas integritet och privatliv mot övervakningspopulistiska och uppgiftsinsamlingsglada myndigheter på lokala politiska nivåer, skriver Rick Falkvinge på DN:s debattsida.

Piratpartiet vill även byta ut alla datorprogram inom skola och förvaltning till fria program eller program med öppen källkod. Något som enligt Piratpartiet främjar öppenheten och sparar skattebetalarna hundratals miljoner.

Piratpartiet kommer inte att ställa upp i samtliga kommuner och landsting. Det framgår inte av Falkvinges artikel vilka kommuner som kommer att bli aktuella.

Skulle du rösta på Piratpartiet i kommunalvalet?
Det är inte längre tillåtet att rösta.