Säkerhetsföretaget Scansafe har gett ut en varning om att upp till 55 000 webbplatser har drabbats av vad Scansafe kallar en cocktail av trojaner och bakdörrar. De drabbade webbplatserna är ovetandes om att de har blivit hackade.

De hackade webbplasterna har injicerats med olika trojaner och illasinnade kodsträngar som försöker ta kontroll över besökarnas datorer och spara olika trojaner på användarnas hårddisk.

Enligt Scansafe är det ännu osäkert vilka sårbarheter hackarattacken utnyttjar. Scansafe uppmanar alla användare att se till att alla program är uppdaterade med de senaste säkerhetsuppdateringarna från speciellt Microsoft, Adobe, Apple, Winzip och Realplayer.

Vid tidpunkten för den här artikeln visar Google att över 88,000 webbplatser blivit injicerade med det skript som används för attacken. Hur många användare som fått sina datorer smittade är ännu okänt.

Använder attacken tidigare sårbarheter i Adobes pdf-läsare Reader, finns risken att både Windows, Mac och Linux-användare kan drabbas av infekterade webbplatser.